Ljus i hotell, restaurang, café & bar

Allmänljus

Här vill vi i många situationer att allmänljuset har två sidor. Den ena sidan är dämpad, varm och behaglig för att skapa en lugn yttre gräns i rummet för timmarna då gästerna vistas i lokalen. Den andra sidan är ljus och klar för att få ett bra städljus när verksamheten iordningställs för ankommande gäster. Vi har en bra och kostnadseffektiv lösning på detta och den sitter i en och samma armatur. En dimmerbar downlight som är ljus och klar på full styrka, varm och behaglig på låg styrka och till bara ett glöd om så önskas.

Miljöljus & design

Vackra armaturer med rätt ljus i nedpendlat över matbordet för gästerna att samlas runt. Ett försiktigt men medvetet komplement till de levande ljusen vars funktion inte är mycket mer än att inge den trygghet eld ofta oss ger. Armaturen och dess ljus lyfter bordet ur mörkret för gästerna att med säkerhet se vart kniv och gaffel skall ta vägen under kvällens förväntansfulla lopp. Med desserten och dess klara starka fäger i en bra färgåtergivning från ljuset i armaturen avslutas kvällen med nöjda och belåtna gäster, eller ska vi säga återkommande gäster.

Accentljus

Ljus i hyllor, mot gardiner, under kanter, genom glas, mot väggar ja möjligheterna är många. Den nätta storleken på dagens led-stripar tillåter oss att sätta ljus på ställen där det förr ej var möjligt. Vi lyfter fram glas, flaskor och plaster. Målar dekorationer, möbler, väggar, golv och tak med ljus för att skapa en stark kontrast i rummet med lager på lager. Det skapar en helt ny dimension i inredningen för gästen att känna av, beundra och utforska med blicken under samtalen, matstunden eller i väntan på service.

Anpassat

Det anpassade ljuset i dessa branscher kan tyckas vara tråkigt i jämförelse med de andra kategorierna vi tagit upp här men vi understryker att det är minst lika viktigt. Vi talar om rätt mängd ljus med hög färgåtergivning för kökspersonalen att utföra sitt kulinariska trolleri. Armaturer som står emot den heta ångan i diskrummet dag ut och dag in. Ett jämt och strålande ljus i tvätteriet för inspektion av det så viktiga resultatet. Så ett bra anpassat ljus ligger till grund för så mycket som i slutändan påverkar gästen som i sin tur påverkar verksamheten.

På några få sekunder.

Det tar inte många sekunder för gästen att instinktivt bilda en uppfattning av verksamheten i det ögonblick denne kliver in över tröskeln. Det där kritiska första intrycket som sätter tonen för resten av vistelsen. Ljuset är här obeskrivligt viktigt för att göra ett bra första intryck. Det skall välkomna, skapa trygghet och fylla på energi. Bjuda in till samtal, stimulera fram diskussioner och elda på kreativiteten. Helt enkelt skapa interaktion mellan människor som är viktigare än någonsin i dagens samhälle.

Några vi jobbar med

Till toppen